Evergraces Brilliant Beauty "Nova"

Vi hade börjat prata om att skaffa hund och gjorde lite efterforskning kring raser.
Vi fastnade ganska tidigt för Rhodesian Ridgeback, deras utseende och sätt. Och ganska snart blev det bestämt att det var just en Rhodesian Ridgeback vi skulle ha!  

 

Nova föddes 30 maj 2008 på Kennel Evergraces i en kull på 10 valpar,

4 hanar och 10 tikar. Vi letade efter en valp och ringde runt men fastnade för just Kennel Evergraces. Jag pratade med Ewa, en av uppfödrana, och de hade en tik kvar! Vi begav oss till Tystberga där vi blev förälskade i våran Nova.. Så då blev det bestämt! Nova flyttade hem till oss i slutet av juli 2008 och sen dess är inget sig likt! Hon har tagit oss med storm!

Nova var en busig liten valp som tyckte livet var en fest 24 timmar om dygnet! Hon har varit där i vått och torrt och betyder så oerhört mycket för oss. Speciellt för mig! Under en period i våra liv var det tur att jag hade henne vid min sida, annars vet jag inte hur det hade slutat ;) Nova vet exakt hur hon ska göra för att få ett leende från oss! Hon är en liten mammagris men om jag ska vara riktigt ärlig så lyssnar hon nog mest på husse när det verkligen gäller! :)

 

Nova är en väldigt glad tjej som älskar livet, hon älskar våra promenader i skogen och speciellt när hennes bästa hundkompis Ebba är med. Hon älskar att ligga och mysa i soffan med oss. Nova är utmärkt tillsammans med barn, stora som små.

Vi har testat på viltspår som Nova tycker är jätte roligt och det har gått bra för lillskruttan!

Så nu är planen att klara av anlagsprovet och därefter börja tävla. Detta är en aktivitet som jag tror passar Nova alldeles utmärkt. Vi ska även försöka oss på personspår.

Nova har också ställts ut och det kommer det bli mer av efter lite mer träning!

Nova är en underbar hund som vi inte kan tänka oss ett liv utan!

Evergraces Brilliant Beauty
2008-05-30 -2020-08-29
HD: A
AD: UA
MH: Känd mental status 090830
Vikt: 39 kg

Höjd: 66 cm
Uppfödare: Ewa Haglund och Jenny Giannoglou

 

Viltspår: Godkänt anlag