news at kennel bellnodie

2014

6 september åkte jag och Emmelie Stenman ner till Danmark med våra tjejer Bella och Felize för att delta på en jätte trevligt och bra arrangemang av RRK i Korsör, "RR-Dagene 2014".  Platsen var helt fantastisk, precis vid havet. Vi var lite trötta vid ankomsten då vi hade åkt från Göteborg vid 04-tiden.. Men vad gör man inte?! :)
Väl framme mötte vi Rikke och Mads till Bellas förtjusning! Jag tycker det är underbart att Bella är så glad i Sina uppfödare Stinne, Mads och Rikke. Hon känner igen sin mamma Sobi och Bizi också, och det har aldrig varit något konstigt mellan dom när dom har träffast utan det är som om de aldrig varit ifrån varandra. 
Jag ställde Bella i unghundsklassen även syster Bizi och Felize ställdes i samma klass. Jag märkte med en gång att domaren blev förtjust i Bella, hon pratade väldigt gott om henne. Till min glädje vann Bella klassen med CK följd av syster Bizi som också fick CK och Felize blev placerad som fyra. 
När det var dags för bästa tik så kände jag att vi hade en chans på placering iallafall, tänkte att hon skulle bli placerad som 3:e eller 4:e bästa tik. Men det gick mycket bättre än så! Det tog inte lång tid innan domaren utsåg Bella till vinnare!! Tjoohooo!!!! Bella fick sitt andra danska CERT 18 mån gammal! Bella fick även priset för bästa danskuppfödda RR och vann även bästa rörelser! I bästa huvud var hon bland topp 4 av alla fina hundar. 
Och Bella avslutade dagen som BIM, en helt fantastisk dag! Domaren var väldigt förtjust i Bella och sa flertalet gånger att hon hade velat ta med sig Bella hem till Sydafrika. :) Det bör också nämnas att 2 år tidigare tog samma domare fram Bellas pappa CZCH INTCH DKCH Kennebec´s Final Answer "Titikaka" till BIR! Bra smak! ;)
Mycket trött och svävandes på rosa moln blev hemfärden mycket roligare! Är så stolt och glad över våran Bella! <3 

Läs hela inlägget »

7 juni var vi på utställning i Vänersborg. Det började lite stressigt, det var nära att jag och Emmelie missade våra klasser.. :) 
Bella skötte sig jätte duktigt inne i ringen som vanligt men hon föll inte Kerstin Nilsson, som var domare för dagen, i smaken. Det blev ett VG för Bella och en 2:a placering i klassen. 
Tack Emmelie Stenman för denna galna dag! :) 
Nu laddar vi om för kommande helger! 

Läs hela inlägget »

Vår fina tjej Nova fyller 6 år idag! Stort GRATTIS älskade Nova! 
Nova är vår första Ridgeback som har lärt oss otroligt mycket! Hon är en mycket speciell tjej, envis till tusen men med hjärtat på det rätta stället. Kan inte förstå att tiden har gått så fort sen vi hämtade henne när hon var 8 veckor.. Jag hoppas att vi får många, många, många galna, underbara, roliga år tillsammans!! 

Läs hela inlägget »

Under sommaren ska jag hålla kurser i valpklass, vardagslydnad samt hålla i ringträning! Det ska bli jätte kul! Kurserna kommer att hållas på 
Koppla Av Hundcenter i Mölndal. 
Aktuella kurser hittar ni här
Jag hoppas vi ses!! :) 
//Ann-Sophie Lindman

Läs hela inlägget »

Jag har uppdaterat gelleriet med lite bilder från våren :) Ni hittar bilderna här.

Läs hela inlägget »

Underbara nyheter!!! I måndags röntgades Bella och idag kom resultaten! Hon är friröntgad!! Jag är så glad för det! Man är ju alltid nervös och jag hatar verkligen att gå och vänta på ett resultat! Men det gick ju snabbt! Nu ska vi cykelträna och löpträna!! :) 

Läs hela inlägget »

11 maj var vi på SRRS rasspecial på Tånga Hed, Vårgårda. Vi hade ganska tur med vädret, det kom bara nån enstaka skur som tur var! Det var en jätte trevlig dag med många trevliga människor runt ringen! 

Domare: Marjon Franke, Netherlands
Juniorklass: VG 
Kritik: "14 months Very feminine bitch Lovely feminine head. Very nice expression. Nice elegant neck Good top-line, good croup Bit narrow in the front Bit high on her legs. Could be stronger in bones. Nice movement. Well-angulated front & rear. Good ridge. Nice temperament"
 

Läs hela inlägget »

1 maj var vi ett gäng som möttes upp vid Boje-Torpet hos Inger och Roger Skoglund. 13 anmälda RR, vilket var jätte kul! Och alla var så duktiga!! Hela 4 HP delades ut. Det var bra stämning med fika och korv grillning i solen. En helt underbar dag! 
Diezel (SEVCH Kadamo Here Comes Hudson) placerade sig på 10:e plats utav 13 hundar med ett 1:a pris! Duktiga killen! Detta var hans fjärde start i öppenklassen och hans fjärde raka 1:a pris. Stolt över min prins som skötte sig även så bra på plats! 
Och ett extra stort GRATTIS till Emmelie Stenman och Farin som placerde sig som nr 2 med HP! Duktiga ni!! :) 

Läs hela inlägget »

Tiden går så fort! Vår prinsessa Akizuri Titi Bakira "Bella" har blivit 13 månader. Jag hade en liten photosession hos Emmelie på Koppla Av Hundcenter där vi tog några ståbilder på våra tjejer. Lite sen med uppdateringen men ni hittar nya bilder i Bella´s galleri här.
Nu ser vi fram emot sommaren och våra äventyr med hundarna! :)

Läs hela inlägget »

Söndagen 23 mars var det dags för Diezel´s tredje öppenklass spår. Emmelie skulle tävla med sin tik Farin som spårade till sig ett 1:a pris!! GRATTIS!!!!

Diezel gick ett klockrent spår, lika ärlig och duktig som han har varit de andra två gångerna och spårade till sig sitt tredje raka 1:a pris och blev därmed Svensk Viltspårs Champion!!!!!!!!!!!!!! Tjooohoooo!!! Jag är så stolt och glad över den här pojken!

Diezel´s resultat är uppdaterade här.

Läs hela inlägget »

Klockan ringde tidigt på lördagsmorgonen.. (natten..) Jag och Emmelie körde ner till Malmö, det var dags åter igen för en utställning!
Det var väldigt trångt och ljudnivån var fruktansvärd! Jag är väldigt glad att Bella hanterade det så bra som hon gjorde!
Väl på plats så mötte vi upp Stinne och Rikke som hade åkt från Danmark. Stinne skulle ställa sin hane Zippo (som blev svensk utställnings champion!!) och Bella´s syster Bizi.

Bella skötte sig bra i ringen och fick EXC och placerade sig andra bästa juniortik med CK efter syster Bizi. Bella blev oplacerad i bästa tik. Det gick bättre för syster Bizi som blev 4:e bästa tik! Grattis!!! :)
Tack alla inblandade för den här dagen trots den stökiga miljön!! ;)

Bellas utställningsresultat samt kritik är uppdaterade här.

Läs hela inlägget »

Idag åkte jag och Emmelie och spårade med Diezel och Felize. Det var Felize tredje öppenklass spår som hon klarade galant och blev idag Svensk Viltspårs champion!!! Stort GRATTIS till Emmelie och Felize!!!

Detta var Diezel´s (Kadamo Here Comes Hudson) andra start i öppenklass och jag blev väldigt nervös!
När jag och domaren gick iväg så sa hon att dagens spår kommer att bli väldigt tufft pga vädret som har varit. Det var storm under hela kvällen igår samt natten och hade regnat. En del av spåret hade lagts på ett hygge som kunde försvåra det hela lite grann, men vi hoppades att spåret skulle ligga kvar iallafall! ;)
Diezel var verkligen super duktig och fick mycket beröm av domaren under spårets gång som också sa att hon tycker väldigt mycket om hans arbetssätt. Han lyckades spåra till sig ännu ett 1:a pris! Han var också och nosade på ett HP men blev utan. Men jag är så nöjd med honom med tanke på hur vädret hade varit och var, det blåste väldigt mycket!
Nu är det bara ett 1:a pris kvar! :)
Det här är verkligen Diezel´s "grej", han älskar det och jag ska verkligen spåra så mycket jag kan med honom för han är otroligt duktig och tycker det är jätte roligt!

Terräng: Barrskog/Lövskog/Blandskog/Hygge/Mossmark/Kuperat
Väder: Vind: Hård Nederbörd: Regn öst Temp: 6+
Start/Sträcka 1: Tar direkt start, kryssande str 1 i vind.
Vinkel 1: Ringar
Sträcka 2: Kryssar hela sträckan på hygge
Vinkel:2 Ringar
Sträcka 3: Inget problem
Vinkel 3: Stannar och tar direkt
Sträcka 4: Små avvikelser utan anmärkning
Vinkel 4: 1/2 ringning
Sträcka 5/Spårslut: Utmärkt, ringar spårslut

Bloduppehåll rakst: 2 Vinkel: 3 Återgång: 2
Skottprövning ökl: Godkänd
Spårtid: 20 min
Allmänt omdöme: Spåret i stora delar på hygge. Löser detta utmärkt!

Domare: Inger Skoglund

Läs hela inlägget »

Kadamo Here Comes Hudson "Diezel" startade i öppenklass, viltspår, för första gången i lördags 8/3-14. Han gick som på en räls och fick ett 1:a pris!
Domare: Inger Skoglund
Väder:
Vind:Hård
Nederbörd: Regn, öst
Temp: +8
Terräng: Barrskog, Lövskog, Blandskog, Hygge, mossmark, kuperat

Start/ Sträcka 1: Utmärkt, litet kryssande
Vinkel 1: ringar
Sträcka 2: Inget problem
Vinkel 2: Ringar stort i vind
Sträcka 3: Går vid sidan ca 15 m pga blåst
Vinkel 3: Tar perfekt
Sträcka 4: Utmärkt
Vinkel 4: Utmärkt
Sträcka 5/spårslut: Utmärkt

Bloduppehåll rakst. 3
Vinkel: 3
Återgång: 2
Skottprövning: Godkänd
Spårtid: 17 min

Allmänt omdöme: "Utmärkt jobbat helt igenom. Något högt tempo för det perfekta"

Nu är det bara två kvar!! ;)

Läs hela inlägget »

Bella Fyllde 1 år 1 mars 2014.. Tiden flyger iväg!!! Är så glad att hon kom till just oss! En underbar tjej som får oss att skratta varje dag!
Ska bli så spännande att se hennes utvecklas vidare. :)
Nya bilder hittar ni i hennes galleri.

Läs hela inlägget »

Det börjar kännas vår här i Göteborg!!! Jag och Pernilla tog tillfället i akt och möttes upp med Bella och hennes tik Filou för att äta lunch i Haga och promenera i stan och i Slottskogen. Här nedan finns några bilder från våran härliga dag!

Läs hela inlägget »

Igår var jag och tränade med hundarna hos Emmelie Stenman på Koppla Av Hundcenter. Det blev några bilder på hundarna :) Alla hundarna hade så kul, så förväntansfulla! Underbara hundar! Det blev mycket skratt! Tack Emmelie!!
Nu påbörjas vår träning mot lydnadsklass 1!!
Fler bilder hittar ni under Träning

Läs hela inlägget »
Akizuri Titi Bakira 11 månader Akizuri Titi Bakira 11 månader

Vilken helg vi har haft!!
På fredagen styrde vi bilen mot Danmark. Med var Emmelie Stenman med Felize och Johanna Segerlund med Ross.
Jag och Bella bodde hos Rikke och Mads där Bella är född :) Det var jätte mysigt att träffas igen!
Lördagen var det dags för en internationell utställning i Fredericia och domare för dagen var Stefan Sinko, SL.

Bella placerade sig fint som andra bästa junior tik med CK. Bella´s syster Bizi placerade sig som bästa junior tik och sprang till sig en 3:e placering i bästa tik!!! Mamma Sobi blev Bästa Veteran!
Efter en lång dag var det äntligen dags för lite mat! Kan säga att jag somnade bra den kvällen!

På söndagen var det dags för den danska specialen som hölls i Strib.
Domare var Birthe Möller, DK
Bella blev bästa juniortik med CK! Jag var helt överlycklig! Så himla kul! Väntan på bästa tik var lång men vi kunde vila lite. I bästa tik förstod jag inte riktig vad som hände! Bella som är 11 månader gammal blev BÄSTA TIK!!! Bella´s mamma Sobi placerade sig som 4:e bästa tik och blev även idag bästa veteran!
Dags för BIR/BIM final... Och vad ska man säga?? Bella tog hem det!! Kan fortfarande inte riktigt förstå det, min lilla prinsessa blev BISS/BIR med CERT enbart 11 månader gammal! Jag är så stolt över min lilla tjej!
Detta är en helg som jag sent kommer glömma!

Läs hela inlägget »

There are no entries for this period.

latest news

Nyhetsarkiv

Länkar